سوء تغذیه در نبود خرما
سوء تغذیه در نبود خرما ، پیامبر خدا(ص)فرمودند:
«بَيْتٌ لَا تَمْرَ فِيهِ جِيَاعٌ أَهْلُهُ» ؛ خانه ای که در آن خرما نباشد، اهل آن خانه در واقع گرسنه اند.»
خرما در روایات
در روایات زیادی آمده است که غذای ائمه اطهار (ع) در بسیاری از اوقات، خرما بوده، غذای علی(ع) را نان و خرما تشکیل می داده است .
این نشان از اهمیت فراوان خرما دارد به طوری که اگر خرما خورده نشود هرچند مواد غذایی دیگر هم خورده شود بازهم گرسنگی باقی است یعنی مواد لازم به بدن نرسیده است.
تحقیقات جدید در مورد مصرف خرما
تحقیقاتجدید هم این امر را ثابت میکند که عناصر موجود در خرما مانند بدن انسان است که همه عناصر را دارد.
پس نبود خرما در سبد غذایی خانواده باعث سوء تغذیه و گرسنگی واقعی است.
خرما از نظر پزشكی
پزشکی جدید برتری و اولویت های زیادی از خرما را کشف کرده است و خرما از نظر پزشكی بسیار با ارزش است،
خرما علاوه بر آن كه میوهای شیرین و لذیذ است بهترین ماده غذایی برای انسان است.
آرام بخش و ملیّن و محرك قلب میباشد و از فراموشی جلوگیری میكند.
برای ناراحتیهای تنفسی به طور كلی و به ویژه برای تنگی نفس و آسم مفید است.
تحقیقات در بارۀ خرما نشان داده است که این میوه بهشتی میتواند از بسیاری از سرطان ها مانند سرطان کولون، معده و غیره پیشگیری کند .
خرما و سرطان
براساس آمارهایی که در این زمینه نشان می دهد در مناطقی که خرما بیشتر مصرف می شود ابتلای به سرطان کمتر مشاهده شده است.
اعراب صحرانشینی که در فقر غذایی به سر میبرند اما به واسطۀ خوردن خرما هرگز مبتلا به سرطان نمیشوند، عامل این عدم ابتلارا وجود«منیزیم»درخرما میدانند.
خرما به دلیل وجود کلسیم که عامل اصلی استحکام استخوان ها است نیزبسیار مورد توجه است.
خرما به دلیل وجود فسفر که از عناصر اصلی تشکیل دهندۀ مغزاستخوان مانع ضعف اعصاب و خستگی میشود و همچنین قوّۀ بینایی را افزایش میدهد.
مقدارفسفر موجود در خرما به اندازه مجموع فسفر موجود در زردآلو، گلابی و انگور است.
پتاسیم موجود در خرما موجب جلوگیری از زخم معده میشود، زیرا، براساس تحقیقات، فقدان این ماده در بدن را علت حقیقی زخم معده میدانند.
آهن موجود در خرما یک سوم نیاز روزانه به آهن را برای مردان تامین میکند.
همچنین فیبر موجود در آن برای بهبود عملکرد سیستم گوارش و هضم و دفع مواد غذایی مفید است.
مطالعات فراوان نشان میدهد برای بیشتر افراد رژیم پرفیبر بسیار بهتر و سالمتر از رژیم غذایی کم فیبر است.
این میوه برای شنوایی، بینایی، درد کمر، درد مفاصل، سیاتیک، درمان سینه و ریه نیز مفید است.
همچنین جوشانده خرما در شیر، سینه را نرم، کلیه را درمان و از التهابات و امراض عفونی و ریزش مو جلوگیری میکند.
خوردن خرما برای سالمندان وکودکان سودمند و جوشانده هسته آن برای دفع سنگ کلیه و مثانه مفید است.
موارد مصرف آرد هسته خرما
آرد هسته خرما، اسهال مزمن را درمان و سبب خشک شدن زخمهای چرکی می شود و شست وشو با آن در درمان زخمهای چرکی، جلوگیری از ریزش آب و فشار چشم به خصوص ورم قرنیه و چشم درد مفید است.
خرما، کالری بیشتری نسبت به اغلب میوهها دارد، اما خوشبختانه با وجود شیرینی در این میوه و کالری بالای آن، مصرف مقدار مناسب از آن سبب افزایش وزن نمیشود.
در حقیقت اکثر انواع خرماها سدیم وکلسترول و چربی ندارند و به همین دلیل مصرف آن عارضه چندانی به وجود نمی آورد.
نوشیدن شربت خرما در طب سنتی چین، یکی از رایج ترین شیوههای درمان دل درد بوده است.