1- درختان قرآنی

سوء تغذیه در نبود خرما

سوء تغذیه در نبود خرما ، پیامبر خدا(ص)فرمودند:
«بَيْتٌ لَا تَمْرَ فِيهِ جِيَاعٌ‏ أَهْلُهُ» ؛ خانه ای که در آن خرما نباشد، اهل آن خانه در واقع گرسنه ‏اند.»

خرما در روایات 

در روایات زیادی آمده ‏است که غذای ائمه اطهار (ع) در بسیاری از اوقات، خرما بوده، غذای علی(ع) را نان و خرما تشکیل می‏ داده است .

این نشان از اهمیت فراوان خرما دارد به طوری‏ که اگر خرما خورده نشود هرچند مواد غذایی دیگر هم خورده شود بازهم گرسنگی باقی است یعنی مواد لازم به بدن نرسیده‏ است.

تحقیقات جدید در مورد مصرف خرما

تحقیقاتجدید هم این امر را ثابت می‏کند که عناصر موجود در خرما مانند بدن انسان است که همه عناصر را دارد.
پس نبود خرما در سبد غذایی خانواده باعث سوء تغذیه و گرسنگی واقعی است.

خرما از نظر پزشكی

پزشکی جدید برتری و اولویت های زیادی از خرما را کشف کرده است و خرما از نظر پزشكی بسیار با ارزش است،

خرما علاوه بر آن كه میوه‌ای شیرین و لذیذ است بهترین ماده غذایی برای انسان است.

آرام بخش و ملیّن و محرك قلب می‌باشد و از فراموشی جلوگیری می‏كند.

برای ناراحتی‌های تنفسی به طور كلی و به ویژه برای تنگی نفس و آسم مفید است.

تحقیقات در بارۀ خرما نشان داده است که این میوه بهشتی می‏تواند از بسیاری از سرطان‏ ها مانند سرطان کولون، معده و غیره پیش‌گیری کند .

خرما و سرطان

براساس آمارهایی که در این زمینه نشان می ‏دهد در مناطقی که خرما بیشتر مصرف می‏ شود ابتلای به سرطان کم‏تر مشاهده شده است.

اعراب صحرانشینی که در فقر غذایی به سر می‏برند اما به واسطۀ خوردن خرما هرگز مبتلا به سرطان نمی‏شوند، عامل این عدم ابتلارا وجود«منیزیم»درخرما می‏دانند.

خرما به دلیل وجود کلسیم که عامل اصلی استحکام استخوان‏ ها است نیزبسیار مورد توجه است.

خرما به دلیل وجود فسفر که از عناصر اصلی تشکیل دهندۀ مغزاستخوان مانع ضعف اعصاب و خستگی می‏شود و همچنین قوّۀ بینایی را افزایش می‏دهد.

مقدارفسفر موجود در خرما به اندازه مجموع فسفر موجود در زردآلو، گلابی و انگور است.

پتاسیم موجود در خرما موجب جلوگیری از زخم معده می‏شود، زیرا، براساس تحقیقات، فقدان این ماده در بدن را علت حقیقی زخم معده می‏دانند.

آهن موجود در خرما یک سوم نیاز روزانه به آهن را برای مردان تامین می‏کند.

همچنین فیبر موجود در آن برای بهبود عملکرد سیستم گوارش و هضم و دفع مواد غذایی مفید است.

مطالعات فراوان نشان می‏دهد برای بیشتر افراد رژیم پرفیبر بسیار بهتر و سالم‏تر از رژیم غذایی کم فیبر است.

این میوه برای شنوایی، بینایی، درد کمر، درد مفاصل، سیاتیک، درمان سینه و ریه نیز مفید است.

همچنین جوشانده خرما در شیر، سینه را نرم، کلیه را درمان و از التهابات و امراض عفونی و ریزش مو جلوگیری می‏کند.

خوردن خرما برای سال‌مندان وکودکان سودمند و جوشانده هسته آن برای دفع سنگ کلیه و مثانه مفید است.

موارد مصرف آرد هسته خرما

آرد هسته خرما، اسهال مزمن را درمان و سبب خشک شدن زخم‌های چرکی می‏ شود و شست وشو با آن در درمان زخم‌های چرکی، جلوگیری از ریزش آب و فشار چشم به خصوص ورم قرنیه و چشم درد مفید است.

خرما، کالری بیشتری نسبت به اغلب میوه‌ها دارد، اما خوشبختانه با وجود شیرینی در این میوه و کالری بالای آن، مصرف مقدار مناسب از آن سبب افزایش وزن نمی‏شود.

در حقیقت اکثر انواع خرماها سدیم وکلسترول و چربی ندارند و به همین دلیل مصرف آن عارضه چندانی به وجود نمی ‏آورد.

نوشیدن شربت خرما در طب سنتی چین، یکی از رایج ‏ترین شیوه‌های درمان دل درد بوده است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشتاد سه − هفتاد سه =

دکمه بازگشت به بالا